Κυκλοφορεί Το Νέο Φάρμακο Για Τη Διακοπή Του Καπνίσματος

Επιπρόσθετα, υποστηρίζει ότι η καλύτερη συμβουλή υγείας για τους καπνιστές είναι να σταματήσουν το κάπνισμα σύμφωνα με επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους. Η Ευρωπαϊκή Πνευμονολογική Εταιρεία συνιστά να ακολουθούνται οι κατευθυντήριες οδηγίες για την αποτελεσματική θεραπεία της διακοπής του καπνίσματος που βασίζονται σε κλινικές αποδείξεις και στις οποίες δεν υποστηρίζεται η χρήση των ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η συγκεκριμένη ουσία έχει ενοχοποιηθεί για ερεθισμό των πνευμόνων και για την εμφάνιση άσθματος στην παιδική ηλικία. Στη βιομηχανία, χρησιμοποιείται ως αντιψυκτικό στα αυτοκίνητα, ως αποσμητικό σώματος και ως υλικό αραίωσης μπογιάς. Τοξικολογικές αναλύσεις από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων έχουν δείξει ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο περιέχει ορισμένες χημικές ουσίες και υλικά αναπλήρωσης, τα οποία μετά από αναλύσεις έχουν ανιχνευτεί ως τοξικές και καρκινογόνες.

θεραπεία του καπνίσματος

Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, συμφωνείτε με την χρήση cookies σύμφωνα με την Πολιτική των Cookies. Αυτή η σκέψη είναι μια «δικαιολογία που συνήθως δίνουμε στον εαυτό μας προκειμένου ν’ αναβάλλουμε την εμπλοκή μας, χωρίς να νιώθουμε ενοχές, σε μια προσπάθεια που θεωρούμε επίπονη. Στην πραγματικότητα η νικοτίνη μας δίνει την ψευδαίσθηση ότι μας βοηθάει στη συγκέντρωση διότι απομακρύνει τις δυσάρεστες αισθήσεις που βιώνει ο οργανισμός από την έλλειψή της.

Κάπνισμα

Τον Δεκέμβριο του 2010, το WikiLeaks κυκλοφόρησε διπλωματικά τηλεγραφήματα, τα οποία δείχνουν ότι η Pfizer είχε “χρησιμοποιήσει βρώμικα κόλπα” για να αποφύγει την αποζημίωση (2 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στις οικογένειες των θυμάτων του φαρμάκου. Αυτή η ιστοσελίδα κατέχεται από την Johnson & Johnson Hellas Consumer Products CSA, η οποία είναι και η μοναδική υπεύθυνη για το περιεχόμενό της. Προσβασιμότητα στον Ιστό σημαίνει ότι άτομα με όλες τις ικανότητες https://eumeds.gr/ αλλά και άτομα με αναπηρία μπορούν να αντιλαμβάνονται, να κατανοούν, να περιηγούνται και να αλληλεπιδρούν με το διαδικτυακό περιεχόμενο. Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες (εμφανίζονται σε περισσότερους από έναν στους δέκα ασθενείς) είναι ναυτία (αδιαθεσία), αϋπνία (δυσκολία στον ύπνο), μη φυσιολογικά όνειρα και πονοκέφαλος. Ο πλήρης κατάλογος όλων των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν με το CHAMPIX, περιλαμβάνεται στο φύλλο οδηγιών χρήσης.

Γενικότερα, σύµφωνα µε πειραµατικά δεδοµένα σε ανθρώπους και πειραµατόζωα, µπορεί να υποστηριχθεί ότι η δευτερογενής έκθεση στον καπνό προκαλεί στον οργανισµό µεταβολές παρόµοιες µε αυτές που παρατηρούνται στους καπνιστές, έστω και σε µικρότερο, κατά κανόνα, βαθµό. Δεν υπάρχει νόσος του αναπνευστικού για την οποία το κάπνισμα να μην αποτελεί είτε αιτιολογικό, είτε επιβαρυντικό παράγοντα στην εξέλιξή της. Στην Ελλάδα, το κάπνισμα απαγορεύτηκε στους κλειστούς δημόσιους χώρους και τους χώρους εργασίας από την 1η Σεπτεμβρίου 2010.

Το κάπνισµα επηρεάζει αρνητικά το ανοσοποιητικό σύστηµα και αυξάνει τον κίνδυνο µολύνσεων. Οι καπνιστές τείνουν να είναι λιγότερο υγιείς από τους µη καπνιστές, ενώ είναι γνωστό, ότι το κάπνισµα επιδεινώνει τα υπάρχοντα προβλήµατα υγείας και αυξάνει τον χρόνο που απαιτείται για να αναρρώσουν οι ασθενείς από κάποια ασθένεια https://www.pharm16.gr/ ή χειρουργείο. Η πρώτη επιστημονική έρευνα επί του θέματος παρουσιάστηκε το 1962, από τον ιατρικό σύλλογο της Μ. Δύο χρόνια αργότερα, στις 31 Ιανουαρίου 1964, αμερικανική κυβερνητική έκθεση με τίτλο «Καπνός και Υγεία» συνέδεσε για πρώτη φορά το κάπνισμα με τον καρκίνο των πνευμόνων και τη χρόνια βρογχίτιδα.

Κάπνισμα Και Δημόσια Υγεία

Ο τριτογενής καπνός δεν μπορεί να εξαλειφθεί με τον αερισμό των δωματίων, το άνοιγμα των παραθύρων, τη χρήση ανεμιστήρων ή τα κλιματιστικά, ούτε περιορίζεται αν το μέλος της οικογένειας που είναι καπνιστής καπνίζει μόνο σε ένα δωμάτιο του σπιτιού. Κατά την εισπνοή ενός τσιγάρου, ένα κύμα νικοτίνης πηγαίνει κατευθείαν στους πνεύμονες όπου απορροφάται από οξυγονωμένο αίμα, στέλνεται στην καρδιά και παροχεύεται στις αρτηρίες, φτάνοντας τελικά στον εγκέφαλο. Εντός 10 δευτερολέπτων μετά την εισπνοή ενός τσιγάρου, μια συγκεντρωμένη δόση νικοτίνης ελευθερώνεται στις εγκεφαλικές αρτηρίες του καπνιστή, παράγοντας μία νικοτινική δράση. 72 ώρες μετά τη διακοπή του καπνίσματος, η αναπνοή γίνεται ευκολότερη καθώς χαλαρώνουν οι βρογχικοί σωλήνες και τα επίπεδα ενέργειας αυξάνονται.

ΠραγματικότηταΗ θέληση και η αποφασιστικότητα, εξελίσσονται και αλλάζουν. Η απόφαση να διακόψετε το κάπνισμα ενισχύεται, αν αναλογιστείτε όλα όσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα στη ζωή σας. Μετά τις πρώτες δύσκολες μέρες, θα νιώσετε περήφανοι για τον εαυτό σας. Σταματήστε για ενα λεπτό και δώστε προσοχή στο σώμα σας και θα βρείτε μέρη που είναι σφιγμένα.

  • Μόνο ένα μικρό ποσοστό των καπνιστών τελικά καταφέρνουν να διακόψουν το κάπνισμα για μεγάλο διάστημα μόνοι τους.
  • Οι καπνιστές αρχίζουν να αναγνωρίζουν τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος στην υγεία.
  • Το πρώτο βασικά είναι αντικαταθλιπτικό και το δεύτερο δρα στους υποδοχής της νικοτίνης και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της στέρησης.

Πως γίνεται αυτό; Κάθε φορά που πέφτει το επίπεδο νικοτίνης ο εγκέφαλος υποφέρει και μόλις ανάψουμε το τσιγάρο τον ανακουφίζουμε. Αυτό δημιουργεί μία λειτουργία, η οποία δεν ξεχνιέται, όπως για παράδειγμα δεν ξεχνιέται η ισορροπία που μάθαμε για να κάνουμε ποδήλατο. Αυτό είναι ένα πολύ κρίσιμο στάδιο και είναι η περίοδος όπου εμφανίζονται τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη διακοπή https://www.wecare.gr/ του καπνίσματος, γνωστά ως σύνδρομο στέρησης. Θα αρχίσετε να αισθάνεστε τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος για την υγεία σας από την πρώτη κιόλας ώρα. Από την αρχή της ανάπτυξης του φαρμάκου υπήρχε ανησυχία για τις παρενέργειές του. Όλα τα φάρμακα που μέχρι τώρα έχουν χρησιμοποιηθεί για την διακοπή του καπνίσματος έχουν πολλές και έντονες ψυχιατρικές παρενέργειες.

Συμπτώματα Διακοπής Καπνίσματος: Σύνδρομο Στέρησης

Τα περισσότερα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι περίπου 410,000 άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας του καπνού μόνο στην Αμερική. Και σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αναφέρονται οι άνθρωποι με χρόνια νοσήματα και ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Ο χρόνιος βήχας, η υψηλή αρτηριακή πίεση, ο καρκίνος του πνεύμονα, ο καρκίνος του στόματος, το εμφύσημα, η δυσκολία στην αναπνοή και οι αυξημένες πιθανότητες για κρυολογήματα είναι μόνο κάποιες από τις νόσους που οφείλονται στο κάπνισμα.

Στον εγκέφαλο σας φτάνει περισσότερο οξυγόνο αντί του μονοξειδίου του άνθρακα. Μειώστε το καφέ και το τσάι και προσπαθήστε να εισπνέετε περισσότερο αέρα και να ασκείστε. Θεραπεία Εικονικής Πραγματικότητας, για το άγχος και τις φοβίες, με τις αρχές της γνωσιακής συμπεριφορικής ψυχοθεραπείας. Για λόγους ιατρικής δεοντολογίας δεν είναι δυνατόν να προσφέρουμε ιατρική συμβουλευτική από το τηλέφωνο σε περιστατικά που δεν έχουμε εξετάσει. Η επιλογή της θεραπευτικής προσέγγισης γίνεται με επιστημονικά κριτήρια, κατόπιν εξέτασης και εργαστηριακού ελέγχου.

Εκμεταλλευτείτε την εμπειρία αυτή ώστε να οργανώσετε την επόμενη προσπάθειά σας περισσότερο αποτελεσματικά. Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι για να κόψει κάποιος το κάπνισμα αρκεί να έχει ισχυρή θέληση. Όμως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που κατάφεραν να απέχουν από το κάπνισμα, οι οποίοι πίστευαν ότι δεν είχαν τόσο ισχυρή θέληση και γι’ αυτό το λόγο ζήτησαν και έλαβαν συστηματική βοήθεια από ειδικούς. H εσωτερική σας δύναμη και οι προσωπικές σας ικανότητες μπορούν ν’ αποτελέσουν εφαλτήριο για τη διακοπή του καπνίσματος. Χρησιμοποιείστε ως πηγές υποστήριξης το οικογενειακό και φιλικό σας περιβάλλον. Οργανώστε την προσπάθεια για διακοπή, θέστε μικρούς και εφικτούς στόχους (π.χ. αποφυγή ανάμματος τσιγάρου στα πλαίσια μιας φιλικής συγκέντρωσης) και θα δείτε ότι η πίστη στις ικανότητές σας θ’ αυξηθεί.

Τα ανωτέρω θα πρέπει να επαναλαμβάνονται σε κάθε επίσκεψη, εφόσον ο ασθενής δεν έχει ακόμη αποφασίσει να αρχίσει τη διακοπή του καπνίσματος. Το κάπνισμα θεωρείται χρόνια νόσος και η αντιμετώπισή της απαιτεί πρωταρχικό μέλημα του κάθε γιατρού. Δεδομένου ότι ένας άνθρωπος πεθαίνει στον πλανήτη γη κάθε 10 δευτερόλεπτα από νόσο που σχετίζεται με το κάπνισμα, είναι επιτακτική ανάγκη, κάθε καπνιστής να αντιμετωπίζεται σύμφωνα με τις ισχύουσες σήμερα θεραπευτικές επιλογές. Με τον όρο βελονισμός αναφερόμαστε σε μία θεραπευτική μέθοδο που δεν κάνει χρήση φαρμάκων αλλά χρήση βελονών. Οι βελόνες αυτές είναι μίας χρήσης και τοποθετούνται σε στοχευμένα σημεία του σώματος, λίγα χιλιοστά πάνω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και πραγματοποιείται επιλεκτικά σε μέρη του σώματος από τα οποία διέρχονται βασικά νεύρα του οργανισμού.

Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να διακόψουν ή και να περιορίσουν την καπνιστική τους συνήθεια, ενώ το ποσοστό υποτροπής όσων το διακόπτουν μόνοι τους είναι πολύ υψηλό. Η διακοπή καπνίσματος είναι μια ολοκληρωμένη ιατρική παρέμβαση, με ψυχολογική και φαρμακολογική υποστήριξη, αν χρειάζεται, που για την απεξάρτηση από τον εθισμό της καπνιστικής συνήθειας. Κάθε μέρα, χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ορκίζονται στον εαυτό τους ότι θα κόψουν το κάπνισμα, αλλά τελικά η προσπάθειά τους δεν έχει αποτέλεσμα.

Το ανησυχητικότερο στις αναφορές των επιστημόνων Furberg και Singh είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει την πορεία αυτής της αύξησης στην επικινδυνότητα μετά τον ένα χρόνο λήψης του Champix (και μετά τη διακοπή της λήψης). Όταν αποφασίσετε να διακόψετε το κάπνισμα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι φυσιολογικό να συμβεί στο σώμα σας μια σειρά από επιδράσεις που θα επηρεάσουν άμεσα τη διάθεσή σας. Σε αυτό το στάδιο, ο καπνιστής δεν έχει σκεφτεί να κόψει το κάπνισμα ακόμα. Στην πραγματικότητα, οι καπνιστές που βρίσκονται σε αυτό το στάδιο δεν είναι πρόθυμοι να διακόψουν το κάπνισμα μέσα στους επόμενους 6 μήνες.

Ο κίνδυνος θανάτου, από οποιαδήποτε μορφή καρκίνου που σχετίζεται με το κάπνισμα, μειώνεται σημαντικά 5 χρόνια μετά τη διακοπή του. Αν και η μείωση του κινδύνου είναι πιο βαθμιαία για τους ανθρώπους μεγαλύτερη ηλικίας, τα οφέλη από τη διακοπή του καπνίσματος είναι εμφανή σε διάστημα 5-10 έτη από τη διακοπή. Ένα ειδικευμένος βελονιστής στοχεύει σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος για τη θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Όταν https://www.ilovepharmacy.gr/ οι καπνιστές θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα, επικεντρωνόμαστε αρκετά στην περιοχή των αυτιών (ωτοβελονισμός). Τα βελονιστικά σημεία που υπάρχουν στο αυτί είναι πολύ αποτελεσματικά για τη θεραπεία των συμπτωμάτων που συνδέονται με τη διακοπή του καπνίσματος. Τα βελονιστικά σημεία στα αυτιά συνδέονται με τα κρανιακά νεύρα τα οποία διεγείρουν ολόκληρο το νευρικό σύστημα και βοηθούν στην καταστολή της επιθυμίας για νικοτίνη.

Pay Initial and we start your Project

Have Any Question Call Or Whatsapp Us